vše o tvoření s ke tvoření... kreativní pomůcky a materiál, kurzyod roku 2009

Kontakty

Petra Nemravová

Nemravka.cz - provozovna

Nemravka.cz
(areál Autocentra Vojkov)
K nemocnici 50
251 62 Tehovec-Vojkov
Přečtěte si, jak se k nám dostanete.

e-mail: info@nemravka.cz
+420 602 479 542

Provozní doba:
po 8.30 – 14.00

čt 8.30 –  14.00 

OSOBNÍ VYZVEDNUTÍ OBJEDNÁVEK A NÁKUP U NÁS PO DOMLUVĚ. VOLEJTE, PIŠTE NA NÍŽE UVEDENÉ KONTAKTY.

Informace o objednávkách
objednavky@nemravka.cz
+420 602 479 542

Obecné informace
info@nemravka.cz

Informace ostatní
petra@nemravka.cz

Cestování za kreativitou 2012

1. část - Kreativita v Evropě a za velkou louží

Deset tisíc metrů nad zemí. Pod sebou hory a vyschlou pustinu. Za sebou tři dny dvou světových hobby – craft výstav. Alespoň v několika písmenkách a fotkách se Vám je pokusím přiblížit.

CreativeWorld je jednou z největších v oblasti Hobby & Craft v Evropě. Druhou takovou je výstava v USA s názvem CHA (Craft & Hobby Assotiation). Letos se povedl organizátorům husarský kousek – aneb naplánovat obě výstavy v jednom termínu.  Chtěli-li jste je obě stihnout, znamenalo to rychlé přesuny, vlastně přelety. Povedlo se, obě mám za sebou, z každé malinko jiný pocit.

Nejprve CreativeWorld. Tato výstava pro mě byla o mnoha setkáních s lidmi z branže polymeru. Není to výstava prodejní (jaká škoda :-), ale vlastně štěstí pro peněženku). Výrobci a distributoři jakoby cítili, že polymerová hmota v Evropě zkrátka “jede”. Stánky výrobců polymerové hmoty tak byly zdobeny např. Donnou Kato, Bettinou Welkem (u vanAken, výrobce KatoPolyclay), u Staedtlera (výrobce Fima) pak Iris Mishly z Izraele. Mj. její kulaté taštičky z polymeru vypadají vážně skvěle. Kromě všech významných výrobců zde byla spousta barev, štětců, něco razítek a dalších, pro tvořivce nezbytných záležitostí. Jak poznamenala Donna, všechno důležité se tentokrát sešlo ve Frankfurtu. Mno uvidíme… Pro mě to bylo pouze krátké zastavení a novinek jsem zde oproti minulému roku našla pomálu.

CHA. Convention Centre v Anaheimu plné spousty důležitých věcí ke tvoření. Obrovské patro rozdělené do několika sekcí se stánky vystavovatelů (sešlo se jich tu letos přes 1000), v dalším pak spousta tvořivých workshopů. Když jsem vešla, ta spousta barev a ruch mě úplně pohltila. Materiál k pletení, háčkování, spousta věcí k šití. Scrapbooking. Kategorie, která si zaslouží delší zmínku. Řekla bych, že byla nejvýznamnější součástí výstavy. Jako milovník razítek jsem se cítila tak trochu v sedmém nebi. Když řeknu, že tu bylo cca stovka vystavovatelů právě razítek, nebudu daleko od pravdy. Kromě nich tu měli stánky výrobci papíru, šablon, různých zbobení. U Rangeru (výrobce snad všeho, co se scrapbookingem souvisí) dominoval Tim Holtz. Myslím, že ho s čistým svědomím mohu nazvat guru scrapbookingu. Pro přítomné dámy byl dozajista bohem nebo minimálně star, protože se k němu nebylo možné probojovat. Však vidíte z fotky! Polymerové hmoty bylo na výstavě pomálu, všichni se opravdu přesunuli do Frankfurtu. Nicméně Lisa Pavelka a její úžasné textury na výstavě byly.. J Celkově CHA hodnotím velmi pozitivně, určitě stála zato!  A to I přesto, že se, snad vlivem ekonomické krize za několik let zmenšila.

Pode mnou stále pustina, poušť a hory. Pomalu se blížíme do arizonského Tucsonu, ale o tom až příště..

 
2. část - Tucson

Tak jsem tu. Tucson, Arizona. Cca sto kilometrů od mexických hranic. Obrovské kaktusy, černé siluety hor v zapadajícím slunci. Příjemné teplo (na počátku února se hodí ;-)).

Tucson je město, kde se každým rokem už po několik let koná obrovská prodejní výstava – veletrh, či show, jak ji v Americe nazývají. Co přesně tahle “session” znamená, jsem se dozvěděla později, v několikadenním rauši.

První a druhý den jsme s Lisou (Pavelkou), USA; asi nemusím představovat umělkyni v oblasti polymeru, alespoň ne těm, kdož s polymerem pracují) a Lisou (manažerskou, která spravuje a prodává Lisiny produkty) strávily v hotelu, kde svůj “stan” měl Swarovski. Při této příležitosti se zde sešli, vlastně sešly všechny ambasadorky projektu CREATE YOUR STYLE; vystavovaly a prodávaly svoji tvorbu, prodávaly hotové výrobky a sety, ze kterých si můžete vyrobit vlastní šperky. Pár jsem jich objednala do obchůdku, tak se máte na co těšit J. Tvorba jednotlivých ambasadorů byla nesmírně rozmanitá - od použití krystalů na šitý šperk, spojení  s kovem nebo plstí. Také zde byly představeny novinky pro letošní rok (máme se na co těšit). Druhý den večer jsme strávily večeří se skupinou polymerových nadšenců, kteří bydlí kolem a v Tucsonu.

Třetí den jsme se vrhly do nákupů. V rámci hotelu bylo celé patro zaplněno korálky, minerály, pomůckami ke tvoření, drahými kovy.. Bylo tu téměř vše, co si jenom vaše (nebo přinejmenším moje) mysl může představit při slově tvoření. Nechci ani počítat, kolikrát jsem vyndala peněženku, jenže ty věci zkrátka člověk MUSEL koupit. Však to asi také znáte ;-). Zaujaly mě KAZURI korálky z Afriky, které jsem kdysi chtěla prodávat, ale kvůli ceně jsem to vzdala. Pocházejí od žen z Nairobi, konkrétně ze slumu Kibera. Je to vlastně forma pomoci a příležitost pro ženy, aby vydělaly alespoň na základní živobytí.  Večer byl ve znamení “Polymer Clay Nite” (aneb party, jak ji všichni nazývali) organizovanou Christi Friesen. Pokud si představujete (jako já) nenucenou lehkou konverzaci se skleničkou v ruce, šeredně se pletete J. Šlo o tzv. MAKE & TAKE, aneb demo ukázky umělců z polymeru tvořivších.

Poslední den jsme vyjeli na další show (celkem jsem jich napočítala čtyřicet rozesetých po celém městě), která obsáhla deset obrovských stanů (cca 50 x 30 metrů). Zde jste mohli najít hlavně minerály a komponenty. Našla jsem tu v „antikvariátu“ také Swarovski šatony z 50. let a obdobné, vyrobené Made in Czechoslovakia. Obtěžkány taškami a obavami, jak převezeme své poklady dále, jsme naposledy zamávaly téhle show a další den brzy ráno i korálkovému Tucsonu.

I když Lisa a Lisa neumějí česky, nemohu jim nepoděkovat za všechnu péči a snahu mi ukázat všechno, co stálo za ukázání, za všechnu péči a laskavost, kterou mi věnovaly. Za neopakovatelný humor…  „Thank you, dear mums“ :o) Výlet to byl opravdu speciální a myslím, že nic podobného v korálkovém světě už asi nepotkám…

Více můžete nalézt na: www.tucson.com

Tento článek byl publikován v časopisech Korálki 02/2012 a 03/2012.




Kontaktní formulář
   
   
S Vašimi osobními údaji pracujeme dle našich zásad zpracování osobních údajů.